Acupunctuur bij Long-Covid

Long COVID – je hebt corona gehad en voelt je weken of zelfs maanden later nog steeds niet de oude. Benauwdheid, weinig energie, hoofdpijn, ‘brain fog’, geen reuk of smaak: soms is het één klacht die aanhoudt, vaak een combinatie van klachten. Je zat altijd vol energie, had een actief leven. Dat lijkt nu nog ver weg. Acupunctuur kan helpen, voor meer energie en vermindering van long COVID klachten.

Wat is long COVID?

Long COVID, ook wel post COVID genoemd, is een verzamelterm voor restklachten na een coronabesmetting. De symptomen zijn heel divers, zoals:

  • kortademigheid/benauwdheid.
  • hoofdpijn.
  • concentratieproblemen
  • geen reuk of smaak.
  • vermoeidheid.
  • spierklachten.

Welke restklachten je ervaart na een coronabesmetting en hoeveel last je ervan hebt, is voor iedereen anders. Net zoals de één heel ziek wordt van corona en een ander er nauwelijks iets van merkt.

Hoe acupunctuur helpt bij long COVID

Bij een coronabesmetting hebben organen zoals de longen en de milt als het ware een flinke tik gehad. Dit verstoort de balans. Ook kost herstellen veel energie. Als je long COVID hebt, geeft je lichaam aan dat het bij het herstel ondersteuning kan gebruiken. Acupunctuur draait om de doorstroming van energie in het lichaam. Waar nodig wordt de balans hersteld en energie opgebouwd.

De behandelingen:

  • stimuleren het lichaam virusresten op te ruimen
  • ondersteunen organen bij het herstel
  • ondersteunen de spijsvertering voor meer energie

Met acupunctuur kunnen alle bekende long COVID klachten behandeld worden. Voor de verschillende restklachten zijn behandelprotocollen opgezet. Acupunctuur is altijd een behandeling op maat. Met een op jou persoonlijk afgestemd behandelplan wordt je ondersteund in je herstel.

Behandeling van long COVID

We starten met een intake waarin we de klachten bespreken.

Op basis van de klachten wordt een behandelplan opgesteld. Zo kunnen bijvoorbeeld punten ingezet worden die de zuurstofopname verbeteren, de zogenoemde brain fog verminderen of gericht op geur- en smaakproblemen.

Herstellen kost energie. Vermoeidheid is daarom ook bij long COVID een veel voorkomende klacht. Voor meer energie kunnen punten die de spijsvertering ondersteunen ingezet worden. Dit geeft een efficiëntere opname van energie uit voeding.

Ook kunnen kruiden en of supplementen deel uit maken van het behandelplan.