Over de praktijk

Hallo,

Mijn naam is Monique Rutten-Janssen.

Ik heb ruim 20 jaar als A-verpleegkundige gewerkt in een algemeen ziekenhuis.

Een van mijn kinderen ontwikkelde een ernstige vorm van astma. Hij moest daardoor al heel jong een gigantische hoeveelheid medicijnen nemen. Voor mijn gevoel moest dat anders kunnen, dus ben ik gaan zoeken naar alternatieve geneeswijzen. In eerste instantie kwam ik zo uit bij voetreflexologie omdat ik iets zocht wat voor zeer kleine kinderen geschikt moest zijn. Dus behaalde ik mijn diploma Natuurgeneeskundige met specialisatie Voetreflexologie. Ik begon mijn eigen praktijk in 1997.

Toen was mijn interesse gewekt, de Chinese filosofie liet me niet meer los. Ik ben Chinese Geneeskunde gaan studeren bij Acedemie Qing Bai en heb me bekwaamd in Acupunctuur en TuiNa. Ook heb ik een opleiding Voedingsleer volgens Traditionele Chinese Geneeswijze afgerond.

Ik heb in het ziekenhuis van Qing Dao in China stage gelopen en toen ik met eigen ogen zag hoe ze oude technieken integreren met nieuwe moderne wetenschap, was het voor mij duidelijk: Oost en West gaan prima samen.

Dat moet in Nederland toch ook kunnen?

Mijn doelstelling is dan ook: samenwerken met alle disciplines.

Door mijn werk als verpleegkundige was ik al gewend bruggen te slaan tussen patiƫnt en arts, nu komt daar een brug bij: namelijk die tussen oude filosofie en nieuwe wetenschap.

Monique Rutten

Monique Rutten-Janssen